MKB-Bedrijfskrediet-Logo

zakelijke Hypotheek Bedrijfsruimte: Een Cruciale Stap voor Ondernemers

Bedrijfskrediet aanvragen, Geld lenen bedrijfspand,Bedrijfspand financieren, Hypotheek zakelijk pand, Hypotheek bedrijfsruimte, Hypotheek bedrijfspand zzp, Bedrijfskrediet voor bedrijven

Waarom een Hypotheek voor Bedrijfsruimte?

Hypotheek bedrijfsruimte een Strategische Investering

Het nemen van een hypotheek voor bedrijfsruimte is niet alleen een transactie; het is een strategische investering die verder reikt dan het verwerven van fysieke ruimte. Het stelt ondernemers in staat om een permanente thuisbasis voor hun bedrijfsactiviteiten te creëren, waardoor ze stabiliteit en continuïteit kunnen opbouwen.

Financiële Stabiliteit

Door een bedrijfsruimte te kopen met behulp van een hypotheek, streven ondernemers naar financiële stabiliteit op de lange termijn. In plaats van maandelijkse huur te betalen, investeren ze in een eigen zakelijk actief, wat op termijn de bedrijfsfinanciën kan versterken.

Groeipotentieel

Een eigen bedrijfsruimte biedt een solide basis voor groei. Het stelt ondernemers in staat om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden zonder zich zorgen te maken over veranderende huurvoorwaarden of de beschikbaarheid van de ruimte. Dit groeipotentieel kan bijdragen aan het realiseren van langetermijndoelen.

Vermogensopbouw

Een hypotheek voor bedrijfsruimte stelt ondernemers in staat om vermogen op te bouwen. Terwijl ze de hypotheek afbetalen, vergroten ze hun eigendomsbelang in de bedrijfsruimte. Dit kan resulteren in waardevermeerdering, wat op zijn beurt de financiële positie van het bedrijf versterkt.

Aanpassing aan Bedrijfsbehoeften

Een eigen bedrijfsruimte geeft ondernemers de vrijheid om de ruimte aan te passen aan hun specifieke bedrijfsbehoeften. Of het nu gaat om aanpassingen aan het interieur, uitbreiding van de faciliteiten of branding van de buitenkant, eigenaren hebben volledige controle over hun bedrijfsomgeving.

Toekomstige Kostenstabiliteit

Door een hypotheek te hebben, kunnen ondernemers rekenen op kostenstabiliteit op lange termijn. In tegenstelling tot huurcontracten die kunnen variëren, biedt een hypotheek consistente maandelijkse betalingen, waardoor het gemakkelijker wordt om financiële prognoses te maken.

Potentiële Inkomsten uit Verhuur

Sommige ondernemers overwegen extra inkomsten te genereren door ongebruikte ruimte te verhuren. Met een eigen bedrijfsruimte hebben ze de flexibiliteit om delen van de ruimte te verhuren, wat extra financiële voordelen kan opleveren.

Een hypotheek voor bedrijfsruimte biedt verschillende voordelen voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor de aankoop van commercieel vastgoed. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Voorbereiding op een Hypotheekaanvraag

Zakelijke Financiële Evaluatie

Voordat je een hypotheek aanvraagt, is een grondige zakelijke financiële evaluatie essentieel. Analyseer de cashflow, winst- en verliesrekening en balans om een duidelijk beeld te krijgen van de financiële gezondheid van je bedrijf.

Kredietgeschiedenis en Kredietwaardigheid

De kredietgeschiedenis van je bedrijf en je persoonlijke kredietwaardigheid spelen een belangrijke rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Zorg ervoor dat deze in goede staat verkeren en los eventuele openstaande schulden tijdig af.

Business Plan en Toekomstplannen

Een gedetailleerd business plan is essentieel. Het moet niet alleen het huidige bedrijfsmodel beschrijven, maar ook toekomstplannen en hoe de bedrijfsruimte zal bijdragen aan de groei en het succes van het bedrijf.

Liquiditeitsplanning

Maak een gedetailleerde liquiditeitsplanning waarin je de beschikbare liquide middelen en de verwachte kasstromen analyseert. Dit geeft de hypotheekverstrekker inzicht in je vermogen om aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

Onderpandwaardering

Laat een professionele taxatie uitvoeren om de waarde van het beoogde onderpand (de bedrijfsruimte) te bepalen. Een nauwkeurige onderpandwaardering is cruciaal voor het vaststellen van de hypotheeklimiet.

Juridisch Advies

Raadpleeg een juridisch adviseur om ervoor te zorgen dat alle documenten en contracten juridisch waterdicht zijn. Dit omvat niet alleen de hypotheekovereenkomst, maar ook eventuele huurcontracten als je van plan bent delen van de ruimte te verhuren.

Hypotheekverstrekkers Vergelijken

Neem de tijd om verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken. Let op rentetarieven, voorwaarden, en beoordelingen van andere ondernemers. Kies een hypotheekverstrekker die aansluit bij je financiële doelen en bedrijfsbehoeften.

Financiële Advisering

Overweeg om financieel advies in te winnen van een professional, zoals een accountant of financieel adviseur. Zij kunnen waardevol inzicht bieden in de financiële aspecten van het verkrijgen van een hypotheek voor bedrijfsruimte.

Het Hypotheekaanvraagproces

Consultatie met Hypotheekadviseur

Een cruciale stap is het raadplegen van een hypotheekadviseur. Deze professional kan je helpen bij het begrijpen van hypotheekopties, het optimaliseren van je aanvraag en het verkrijgen van de beste voorwaarden.

Documentatievoorbereiding

Voorzie de hypotheekverstrekker van alle vereiste documentatie, waaronder belastingaangiften, jaarrekeningen, zakelijke vergunningen en eventuele andere relevante documenten. Een zorgvuldige voorbereiding kan het aanvraagproces versnellen.

Beoordeling en Goedkeuring

Na het indienen van je hypotheekaanvraag wordt deze beoordeeld door de hypotheekverstrekker. Dit proces omvat een grondige evaluatie van je financiële situatie en het onderpand (bedrijfsruimte) voordat goedkeuring wordt verleend.

Veelgestelde Vragen over geld lenen voor startende onderneming

Afhankelijk van waar u in wilt investeren, zijn er verschilllende leenproducten. Heeft u een bedrijfskrediet bedrijfslening nodig voor een korte tijd (bijv. 1 jaar) of voor langere tijd (bijv. 5 jaar). Bij het kopen van een bedrijfspand is dit dan max 20 jaar en wordt dit verstrekt door een bedrijfshypotheek.

De adviseurs van MKB Bedrijfskrediet kijken samen naar uw situatie en bepalen wat u nodig heeft, dit moet uiteraard niet meer zijn dan u nodig heeft, maar ook niet te krap om te voorkomen dat u over een tijd weer op zoek moet naar financiele ruimte.

Jazeker! Door onze jarenlange ervaring kunnen wij door een quick scan te maken van uw situatie en uw cijfers snel bepalen of er mogelijkheden zijn of niet. Dit is geheel gratis. Pas als u verder wilt met het aanvragen van het bedrijfskrediet, bedrijfslening of bedrijfshypotheek, krijgt u van ons een individueel aanbod, welke u eerst dient te bevestigen voordat wij doorgaan.

Jazeker, dit is precies onze kracht, wij kijken verder dan de traditionele financieringsmogelijkheden bij banken, zo betrekken wij ook online banken, crowdfunding, microkredieten, bedrijfshypotheken speciaal voor het mkb, financiering voor ondernemers vanuit de uitkering of die in financiele problemen zitten e.d.

De opties bij een negatieve BKR notering worden wel minder, maar het is niet onmogelijk om een bedrijfskrediet af te sluiten, mits u er niet meer heeft dan één achterstandsmelding. Herstelmeldingen zijn sowieso geen belemmering.

Als u meer dan een jaar bestaat, dan zijn de jaarcijfers het uitgangspunt, uw geld zit waarschijnlijk in uw onderneming en daar wordt rekening mee gehouden. Wilt u starten zonder eigen geld, dan kan dat op zich wel, maar dat hangt af van uw bedrijfsplan en investeringsdoel. We zullen elke aanvraag individueel beoordelen om te bepalen of het totale risico aanvaardbaar is zonder eigen kapitaal. Over het algemeen vergroot eigen kapitaal de kans op financiering.

Jazeker, hiervoor zijn speciale regelingen bij uitkeringsinstanties, waar u ook vaak een ondernemingsplan voor nodig heeft. Het opstellen van een ondernemingsplan is arbeidsintensief maar tegen betaling kunnen wij u hierbij wel helpen.

MKB bedrijfskrediet is een merknaam van Rob Videler en Atila Akin. De website van MKB Bedrijfskrediet bestaat inmiddels 10 bestaat toch langer jaar maar Rob en Atila hebben beiden minimaal 25 jaar ervaring in de branche. Ook staan ze ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Mail ons op info@mkbbedrijfskrediet.nl of bel direct naar
071 57 22 670.

We staan klaar om je te helpen met al je vragen.

MKB Bedrijfskrediet is een informatie website voor startende en bestaande ondernemers in het MKB. Doelstelling is om de MKB ondernemer op een eenvoudige en snelle manier te voorzien van informatie over kredietmogelijkheden en verder te helpen met de financieringsaanvraag.

Contact

Postbus 1054, 2302 BB LEIDEN

T: 071 57 22 670
M: 06 51 17 18 36 (Atila Akin)
M: 06 48 01 48 01 (Rob Videler)

Email: info@mkbbedrijfskrediet.nl